Verliefdopkleur
Laat je leven kleuren...

Krachtveren

Ik kan mij heel gelukkig voelen wanneer ik een veer vind. Veren zijn voor mij groetjes vanuit de hemel. Ze geven ons boodschappen door vanuit het hiernamaals. Iedere veer heeft zo zijn eigen boodschap. Dit is afhankelijk van de vogel waar de veer van afkomstig is, de kleur van de veer, de zachtheid of juist de kracht die de veer uitstraalt.

Veren worden door de eeuwen heen al gebruikt bij rituelen en ceremoniën. In het sjamanisme worden veren veel gebruikt, vaak als krachtbron. Denk aan dromenvangers, smudge-veren (die gebruikt worden om huizen te reinigen), veren als versiering bij krachtsymbolen of  gedragen als talisman, amulet of in het haar. Iedere cultuur heeft zo zijn eigen symboliek voor de veer. Zo zou de veer o.a. geluk, kracht, troost, bescherming en liefde geven.

Om zelf (of met je kinderen) een eigen krachtveer te maken heb je niet veel nodig. Zoek eerst een veer uit die 'goed' voor jou voelt of vraag aan je gids/engelenhelpers om een veer op jouw pad te brengen die je als krachtveer zou kunnen gebruiken. 

Als de veer vies is kun je deze eerst schoonmaken met water en azijn. Vervolgens kun je de veer droogföhnen en met je handen terug in de goede vorm 'strijken'. Als de veer helemaal droog is, leg je deze een nacht (op een stuk plastic zodat deze niet vastvriest) in het vriesvak/ in de vriezer. Hierdoor voorkom je grotendeels dat je veer zal worden aangevreten door luisjes (als deze op je veer zaten).   

Als je veer schoon is, gaan we deze versieren. Hiervoor kun je draad, leer, kralen, steentjes, etc gebruiken. Hieronder vind je voorbeelden van krachtveren. 


Als je veer af is, vraag dan aan de veer om jou datgene te brengen wat jij wenst. Vertrouw er op dat de krachtveer ook daadwerkelijk datgene voor jou gaat brengen of bewerkstelligen. 

Hang de veer op waar het voor jou 'goed' voelt. Wil je bijvoorbeeld bescherming van je huis, dan kun je de veer bij de voordeur hangen. Als je wilt dat de veer jouw kind 's nachts beschermd of kracht of troost geeft, dan kun je een krachtveer boven zijn/haar bed hangen. 

Zijn de kinderen wat ouder, dan kun je hen zelf een veer laten uitzoeken en versieren. Door het kind zelf (of met jou samen) een krachtveer te laten maken, krijgt het kind er vertrouwen in dat de veer daadwerkelijk kracht gaat geven, omdat hij of zij eigen kleuren, symbolen, versieringen er aan heeft gegeven (wat voor hen 'goed' voelt). Hierdoor zullen zij rustiger slapen, wetende dat de veer over hen 'waakt'. 


Tip! Opladen van krachtvoorwerpen

Hang je krachtvoorwerp eens in de zoveel tijd met droog weer een uurtje buiten. Zo hebben de elementen van de natuur (zon, maar, wind) vrij spel om jouw krachtvoorwerp opnieuw op te laden...